• FC Eindhoven AV zoekt vertrouwenspersoon
 • FC Eindhoven AV is een voetbalvereniging met een lange en trotse historie, die midden in de maatschappij staat en normen en waarden centraal stelt. De vereniging is op zoek naar een onafhankelijke vertrouwenspersoon waar onze leden met hun problemen terecht kunnen en een luisterend oor vinden. Voor onze sportieve leden zoeken wij een gepassioneerde vrijwilliger die bewezen ervaring heeft in het begeleiden van klachten op het gebied van grensoverschrijdend gedrag.

  FC Eindhoven AV hecht groot belang aan een veilig klimaat waarin al onze leden met plezier hun favoriete sport kunnen beoefenen. Daarin is geen plaats voor welke vorm van grensoverschrijdend gedrag dan ook. Te allen tijde kunnen meldingen gedaan worden aan onze normen-en-waardencommissie. Echter, dat is vaak een hele stap en in bepaalde gevallen kan er behoefte zijn aan een vertrouwelijk gesprek met een deskundige. In de opstartfase zal de vertrouwenspersoon meehelpen bij het formuleren van goede en begrijpelijke definities van gewenst en ongewenst gedrag, en bij het opstellen van beleid en procedures aangaande het bevorderen van een veilig klimaat. De kerntaak van de vertrouwenspersoon zal zijn het begeleiden van leden die zich tot hem/haar wenden.

  Indien nodig, zal de vertrouwenspersoon daarin worden bijgestaan door de normen- en waardencommissie van de club. De vertrouwenspersoon heeft een onafhankelijke rol en samen met het bestuur zullen de condities verder uitgewerkt worden. De vertrouwenspersoon kan gevraagd worden tijdens de Algemene Ledenvergadering in algemene termen verslag uit te brengen rondom het bevorderen van een veilig klimaat binnen de vereniging.

  Functievereisten

  • Tenminste 5 jaar professionele ervaring in vergelijkbare functies
  • Beschikbaarheid afhankelijk van contacten, naar verwachting niet meer dan twee uur per week
  • Gepassioneerd en betrokken
  • Verklaring omtrent gedrag
  • Beheersing van de Engelse taal is een pre

  Wat biedt de vereniging

  Onze mooie club biedt een ontspannen en gezellige atmosfeer, met een grote schare leden in alle leeftijdscategorie├źn en uit alle lagen van de bevolking. De club heeft vele betrokken vrijwilligers, en hecht veel waarde aan ontwikkeling in de breedste zin en het leren van elkaar. Er lopen leden met een schat aan ervaring rond die je bij kunnen staan.

  Aanmelden

  Mocht je geïnteresseerd zijn in het leveren van een bijdrage aan de veiligheid van onze leden, stuur dan een email aan de normen-en-waardencommissie (normencie@fc-eindhovenav.nl).