• FC Eindhoven vrouwen landskampioen
  • De vrouwen van FC Eindhoven zijn zaterdagmiddag 13 mei dankzij een 2-1 overwinning op Be Quick’28 kampioen van Nederland geworden. Een schitterende treffer van Marleen van Lent in de laatste minuut van de wedstrijd zorgde voor dolle vreugde op Sportpark Genneperparken.

    Gesteund door vele supporters, vuurwerk en blauwwitte rook, konden de vrouwen van FCE bij een overwinning de titel in de Topklasse niet meer ontgaan. Makkelijk werd het echter niet voor het team van Ivo Veltrop. Zowel in de competitie, als in de beker verloren de Blauwwitten van de Zwollenaren en dus wisten de dames wat hun te wachten stond.

    Desondanks kwamen vrouwen van FCE met 1-0 achter te staan. Het duurde tot de eindfase van de wedstrijd voordat de Blauwwitte storm echt los kwam. Felice van Duijnhoven zorgde voor de bevrijdende 1-1, waarna Marleen van Lent met een werkelijk schitterende uithaal de Zwolse doelvrouw verschalkte; 2-1 in blessuretijd. Door de overwinning mag FC Eindhoven vrouwen zich voor de eerste keer de beste van Nederland noemen! De landstitel is een historisch moment voor FC Eindhoven als club en als bolwerk. Wat zijn we trots!