• Jan Poortvliet nieuwe hoofdtrainer FC Eindhoven/av, Peter Coumans verder als coördinator/assistent-trainer.
 • De amateurs van FC Eindhoven hebben Jan Poortvliet (65) aangesteld als nieuwe hoofdtrainer voor het nieuwe seizoen. De huidige trainer van RKSV Nuenen volgt hiermee Peter Coumans op die binnen de club verder gaat als coördinator en assistent-trainer van Poortvliet.

  Poortvliet en Coumans zijn geen onbekenden van elkaar. Het duo is momenteel ook werkzaam bij FC Eindhoven waar ze samen het JO18-1 jeugdelftal trainen en coachen. Daarnaast zijn ze samen actief met een voetbalschool. Poortvliet en FC Eindhoven/av zijn een contract van een seizoen overeenkomen met een optie voor meerdere jaren.

  Coumans
  Aan het hoofdtrainerschap van Peter Coumans komt dus na drie seizoenen een einde.  Coumans gaat komend seizoen Poortvliet assisteren bij het eerste elftal en krijgt de functie toebedeeld als coördinator. De club wil –gezien het groeiende ledenaantal- in de toekomst meer doorstroming vanuit de eigen jeugdopleiding. Daarnaast wordt de samenwerking met de BVO aangescherpt.

  De 53-jarige Coumans bracht de amateurs van FC Eindhoven als interim-coach in 2017 naar de tweede klasse en in 2019 -in zijn tweede periode als hoofdtrainer van de club- naar de eerste klasse.

  De amateurs van FC EIndhoven zijn verheugd met de komst van Jan Poortvliet en met het aanblijven van Peter Coumans. De club heeft het volste vertrouwen in het trainersduo om de ambities waar te maken waar de club voor staat.