• JO10 teams knallend het jaar uit met oudejaarsdag toernooi
 • 31 december was het zover; het internationaal oudejaarsdag zaalvoetbal toernooi voor alle JO10 teams. Op initiatief van John Severn (coach van de 10-2) organiseerden een aantal ouders een inspirerende mini-competitie in het Indoor Sportcentrum in Eindhoven. Tussen 10.00-13.00 uur namen 35 voetballers verdeeld over 5 teams het tegen elkaar op. Zie hier een overzicht van de spelers.

  FC Eindhoven AV is een club met een rijke historie en daarnaast ook rijk aan verschillende culturen. Vandaar de naam internationaal oudejaarsdag zaalvoetbal toernooi; 35 kinderen met een diversiteit van 16 culturen. We speelden in vijf teams die elk een land vertegenwoordigde; Brazilië, Frankrijk, Marokko, Spanje en Turkije. In elk team een mix van kinderen van JO10-1 tot en met JO10-5. Brazilië ging er uiteindelijk met de winst vandoor na drie keer winst en één gelijkspel.

  Team El Jackson
  Maar, dat was niet alles. Tijdens het toernooi werden de kinderen ook getrakteerd op een show van straatvoetballer Nabil el Jackson én konden zij een potje panna spelen tegen hem.

  Nabil maakt onderdeel uit van Team El Jackson; Een multicultureel team van freestyle-, panna- én straatvoetballers dat inspireert, begeleidt én verbindt door middel van creatief voetbal. Zonder het kennen van grenzen in cultuur, afkomst, klasse of overtuiging. Het team staat onder leiding van Nasser el Jackson uit Tilburg, wereldkampioen groundmoves.

  Kortom; een succesvolle eerste editie van het oudejaarsdag toernooi. Zeker voor herhaling vatbaar wat de organisatie betreft! En wie weet uitbreidbaar naar meerdere teams, ook van andere leeftijdsklassen. Wie doet er volgend jaar mee?