• Maatregelen COVID-19 vanaf 6 november 2021
 • Beste leden,

  Zoals een ieder waarschijnlijk al heeft vernomen gelden vanaf zaterdag 6 november 2021 nieuwe maatregelen bij de amateur voetbalverenigingen, en dus ook bij FC Eindhoven AV.

  In het kort de belangrijkste:

  Voor het veldvoetbal blijft het sporten in elk geval voor iedereen toegankelijk. Dat is goed nieuws aangezien sporten een positieve invloed heeft op de gezondheid en dus ook de gezondheidszorg. Ook heeft deze wijziging een positieve invloed op de sociale aspecten van verenigingsleven. Iedereen kan elkaar nog blijven ontmoeten. Maar gelijkertijd vragen de nieuwe maatregelen weer ontzettend veel van het aanpassingsvermogen van de vrijwilligers, de voetballers en het publiek.

  Resumerend heeft het demissionair kabinet per 6 november de volgende nieuwe maatregelen aangekondigd voor de sport.

  • Bij sporten op binnensportlocaties is er voor publiek én sporters vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs vereist. Dit geldt dus ook voor het zaalvoetbal. Bij het betreden van de locatie zal een CTB getoond moeten worden.
  • Voor de buitensport geldt dat alléén voor de binnenruimtes van de sportlocatie (zoals kleedkamer, toilet, bestuurskamer, sportkantine) en het buitenterras een CTB getoond moet worden.

  Let op: er is een uitzondering voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en voor vrijwilligers. Zij hoeven geen CTB te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, alle vrijwilligers. Dit geldt echter niet voor ouders die meerijden naar uitwedstrijden, zij moeten bij binnen locaties wel een CTB tonen.

  Let dus op het volgende: voor personen die geen CTB kunnen tonen is er geen toegang tot binnenruimtes, m.u.v. vrijwilligers van de vereniging die in binnenruimtes aanwezig moeten zijn! We willen iedereen verzoeken mee te werken indien er controle uitgevoerd wordt; de mensen die dit doen doen dat in het belang van de veiligheid van iedereen, het opvolgen van de regels en met name om het veilig sporten voor iedereen mogelijk te maken. Werk dus mee!

  Aangezien dit veel organisatie zal gaan vereisen plus inzet van mensen voor de controle, hierbij direct de oproep aan leden die hieraan mee willen werken. Wil je meewerken hieraan voor de vereniging (in een coördinerende en/of uitvoerende rol) meld je dan aan via een email te sturen aan secretaris@fc-eindhovenav.nl