• Trainers-app VTON

  FC Eindhoven AV maakt sinds seizoen 2019-2020 gebruik van de trainers-app van VTON.

 • Introductie - augustus 2019

  woensdag 28 augustus 2019 - 10:41u  |  Training

  Mooi nieuws vanuit de jeugdopleiding van FC Eindhoven AV. Onze vereniging gaat vanaf dit seizoen werken met de VTON Voetbalmethode. VTON (Voetbal Technische Ontwikkeling Nederland) timmert al een aantal jaren met name in het noorden en oosten van Nederland aan de weg, FC Eindhoven AV is één van de eerste clubs in Brabant die met deze organisatie in zee gaat.

  De VTON Voetbalmethode is een doorlopende leerlijn voor de jeugd van 5 tot en met 19 jaar. Trainers en spelers werken in een jaarplanning samen aan concrete doelstellingen. Alles komt aan bod: techniek, tactiek, fysiek en mentaal.
  De voetbalmethode is volledig digitaal met een app voor alle platforms. Daardoor kunnen trainers op het veld de oefeningen ondersteunen met filmpjes en animaties.

  Tijdens een drukbezochte informatieavond afgelopen vrijdag (23 augustus), gaf regiovertegenwoordiger Dion Loijens een heldere uitleg over de voordelen en praktische toepassingen van de VTON Voetbalmethode

  Om de implementatie van deze nieuwe werkwijze goed te laten verlopen wordt vanuit de club een tweetal coördinatoren aangesteld die de trainers actief zullen gaan begeleiden. De introductie zal vanaf volgende week fasegewijs gaan plaatsvinden. Trainers en ouders/begeleiders zullen hierover vooraf worden geïnformeerd.

  FC Eindhoven is trots op deze belangrijke stap in het verder verbeteren van haar jeugdopleiding. Meer informatie over VTON kunt u vinden op hun website.