• Woord van de voorzitter in het Eindhovens Dagblad 4-2-22
  • 'Bestuurstaak kost veel tijd en mensen zijn bang'

    Een gebrek aan vrijwilligers die in het bestuur willen plaatsnemen, bij de amateurtak van FC Eindhoven kunnen ze er over meepraten. Voorzitter Willem van Dullemen zoekt al een hele tijd versterking voor het bestuur en diverse commissies.

    Het is een probleem bij veel clubs, weet Van Dullemen. ,,Als het gaat om training geven of coachen bij wedstrijden komen de handjes vlot uit de mouwen. De taken waar wat meer tijd in gaat zitten, zijn moeilijker onder te brengen. Een kantinebeheerder, terreinknecht of bestuurslid bijvoorbeeld. Je ontkomt er vaak niet aan om ze toch een financiële vergoeding te bieden en dat kost de club al met al best veel geld."

    Volgens Van Dullemen is er een aantal factoren dat mensen ervan weerhoudt om de wat intensievere vrijwilligerstaken te ambiëren. ,,Het kost veel tijd maar ze zijn soms ook bang voor aansprakelijkheid. Want wat als ze verantwoordelijk worden gehouden voor financiële problemen? Ze weten niet dat de gemeente hiervoor verzekeringen heeft afgesloten. Alleen bij bijvoorbeeld een greep uit de kas ben je nog wel aansprakelijk."

    Het probleem is volgens Van Dullemen in een stad ook groter dan in een dorp. ,,Daar is het toch wat vanzelfsprekender dat als papa en mama vrijwilligerswerk doen, de kinderen dat ook doen. Er zijn veel leden die vinden dat als ze contributie betalen, ze verder geen verplichtingen naar de club hebben. Het zou mooi zijn als we die groep toch zover krijgen om iets voor ons te betekenen."